Pénzügyi intelligencia


Van egy történet, ami megmutatja, hogy mennyire van helyén az eszünk, amikor pl. pénzről van szó.
Íme: "Három ember gazdasági okokból elhatározta, hogy megoszt egymással egy szállodai szobát. A portás azt mondta nekik, hogy a szoba ára 30 dollár. Mindegyik letesz a pultra 10 dollárt. Később a portás rájött, hogy tévedett, a szoba ára csak 25 dollár, nem 30. Ad tehát a boynak 5 dollárt, hogy adja vissza a három embernek. A boy nem tudja, hogy hogyan osszon el 5 dollárt 3 ember között, így mindegyiknek ad 1 dollárt, kettőt pedig megtart borravalónak. A szobáért tehát minden ember 9 dollárt fizetett, a boynál van 2 dollár. Mi történt a hiányzó 1 dollárral?"

Akinek nincs meg az 1 dollár, az vagy ne foglalkozzon a pénzzel, vagy pont, hogy tanuljon egy kis logikát, megéri!

Megjegyzések

Kiss Antónia üzenete…
Sziasztok,
A közelmúltban halottam először a pénzügyi intelligenciával kapcsolatban a cashflow játékról, és a facebookon keresztül jutottam egy a http://bandi.hu/ oldalra, ahol Cashflow klubot találtam. Tudtok esetleg róluk valami véleménnyel szolgálni?
Köszönöm,
Toncsi
Zalatnay László üzenete…
Kedves Antónia!

A Cashflow játék egy zseniális játék. Robert T Kyosaki fejlesztette ki. Arra mindenképpen jó, hogy a saját pénzügyi gondolkodásunkban segítsen változni. Arra mondjuk nem jó, hogy a pénzrendszer szerkezetét megértsük. Úgy van felépítve, hogy a mai kamatos pénzrendszer uralta gondolkodásmódban az ember megtanuljon sikeres lenni. Ami néha azt jelenti, hogy másokat hatékonyan tudunk a rendszer működésének megértése révén kizsákmányolni. Azt gondolom, hogy a tudatosságunk fejlesztésében ez is egy jó lépcső! De az igazi kérdés, hogy tovább lépünk-e ettől!? Üdvözlettel: Zalatnay László